BÓLYI SE - Mohácsi TE 2-0 (2-0)
NB.III. Dráva csoport bajnoki mérkőzés
2005. augusztus 21. - 17.30 óra
Bóly, 400 néző
Vezette: BÍRÓ Roland (ÉRETH Attila, MINKER Norbert)

BÓLYI SE   Mohácsi TE
1 STETTNER Zoltán         33 Kovácsevics Árpád      
6 KELEMEN Csaba         15 Strigencz Péter      
2 TÓTH Balázs         17 Scheppi Csaba      
14 ÉLES András         8 Dörnyei Gábor 57' 42'  
7 HEGEDŰS Krisztián   43'     5 Diósi Zsolt   62'  
13 NAGY Richárd         9 Varga József      
21 MORVAI Ferenc   17'     2 Bohner Roland      
23 SÁGHY Balázs 86'       11 Peterke András      
17 GÖLLER Gábor (C)         6 Schwarckopf Tamás 57'    
18 BOZÓ Balázs 81' 45'     7 Schipp Attila      
8 VÍGH Szabolcs 79'       14 Németh Zsolt 67'    
 
30 BOGDÁN Norbert         1 Fischer Gábor      
5 JÁKOVICS Tibor         3 Dárdai László 57'    
9 SZABÓ Zsolt 79'       10 Demeter Gábor 57'    
15 SCHNELL Bálint 81'       12 Horváth Gábor      
16 KELBERT Zoltán         13 Neher Gábor 67'    
19 KÉSZ László 86'       16 Bódis Balázs      
                     
VE VARGA László   VE BÍRÓ Ferenc


  Gólszerzők
1 - 0 HEGEDŰS Krisztián 14'
2 - 0 GÖLLER Gábor 22'


Első hazai mérkőzésünkön a szomszédvár, Mohács csapatát fogadtuk, akik a nyári átigazolási időszakban alaposan megerősítették játékoskeretüket. Csapatunk számára nagyon fontos volt, hogy begyűjtse a 3 bajnoki pontot, hisz a győzelem önbizalmat adhat a következő mérkőzésekre. Bólyi támadásokkal kezdődött a találkozó, és az első negyedóra végén Vígh Sz. remek átadásából Hegedűs K. szép lövéssel megszerezte a vezetést. Alig telt el néhány perc, és már megdupláztuk előnyünket, Göller G. csapott le egy pontatlan mohácsi átadásra, majd néhány méteres labdavezetés után bombázta Kovácsevics kapujába második gólunkat. A félidő hátralévő részében is mi játszottunk fölényben, tehát teljesen megérdemelten vonulhattunk előnnyel pihenőre.
A második játékrészben egy agilisabb vendégcsapatot láthatott a szépszámú közönség, rögtön a félidő elején Németh került helyzetbe, de gyatrán mellé lőtt. Próbálkoztak a vendégek a gólszerzéssel, de egy szabadrúgást követően, melyet Vígh Sz. ívelt középre, Morvai F. majdnem megszerezte harmadik gólunkat. Remekül fejelte a labdát a kapura, de a jobb kapufa tövéről az, sajnos nem a kapuba pattant, hanem kifelé perdült.


Az első félidei remek helyzetkihasználásunknak köszönhetően megnyugtató előnyt szereztünk, amit a második félidőben sikerült megtartanunk, így megszereztük a roppant fontos győzelmet.
Remekül mutatkozott be a PMFC-ből igazolt fiatal játékosunk, Kelemen Csaba, aki első bólyi mérkőzésén a csapat egyik legjobbjának bizonyult.


Varga László: Az egész mérkőzésen a mi akaratunk érvényesület. Az első félidőben nagy iramot diktáltunk, irányítottuk a játékot. A vendégcsapat ebben az időszakban nem tudta a lépést tartani velünk, ennek meg is lett az eredménye, két szép góllal megnyugtató előnyre tettünk szert. A második játékrészben kicsit visszavettünk a tempóból, de így is kézben tartottuk a mérkőzést. Összességében jó csapatjátékkal és több kiemelkedő egyéni teljesítménnyel magabiztos és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.