BÓLYI SE - Dombóvári FC 1-2 (0-0)
NB.III. Dráva csoport bajnoki mérkőzés
2005. április 10. - 16.00 óra
Bóly, 200 néző
Vezette: MOHAI József (MÓD István, KOVÁCS Gyula)

BÓLYI SE   Dombóvári FC
1 STETTNER Zoltán         1 Szabados Zsolt      
20 TÓTH Tamás   35'     2 Varga Tamás 89'    
2 TÓTH Balázs         3 Nagy Norbert      
14 ÉLES András         4 Hopp Krisztián (C)      
9 SUBA János         5 Kovács Róbert      
3 LEIPOLD Péter         6 Banai Péter      
21 MORVAI Ferenc         7 Lassu József      
7 FISCHER Norbert 46'       8 Várai Mátyás      
17 GÖLLER Gábor (C)         9 Pest Roland      
10 VARGA Balázs         10 Kázmér Péter 63' 39'  
8 VÍGH Szabolcs         11 Fábián Imre 79'    
 
30 BOGDÁN Norbert         1 Bontovic Tibor      
11 SZÍJAS Zsolt 46'       12 Steiger Gábor 89'    
13 JAKSA Péter         13 Farkas Imre      
15 SCHNELL Bálint         14 Szabotin Péter 63'    
18 SCHNEIDER Viktor         15 Kása Viktor 79'    
19 KÉSZ László         16 Kőhalmi Tamás      
23 SÁGHY Balázs         17 Nagy Tamás      
VE VARGA László   VE HORVÁTH Árpád


  Gólszerzők
0 - 1 Pest Roland 53'
1 - 1 VÍGH Szabolcs 71'
1 - 2 Varga Tamás 85'


A második helyen álló Dombóvárt fogadtuk a fordulóban. Az előjelek nem voltak túlságosan biztatóak, Antal S. sérülés miatt hiányzott, és a mérkőzést Mohai játékvezető vezette, akinek közreműködésével ezidáig nem sikerült mérkőzést nyernünk. A meccs végére kiderült, hogy ez a sorozat sajnos ezúttal sem szakadt meg. Az első félidőben nagy lendülettel kezdett csapatunk, egyre-másra vezettük támadásainkat, de a vendégek jól megszervezték védekezésüket. Gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőben egyre jobban kezdett esni az eső, és sajnos hátrányba kerültünk az 53. percben. Pest R. kapott labdát a kapunktól 25m-re, nem lépett ki rá egy védőnk sem, és lövése a bal kapufáról került a hálónkba. A csapatunk igyekezett, helyzeteket is kialakítottunk, de egyenlítenünk csak a 71. percben sikerült. Ekkor Vígh Sz. kapott labdát Szíjas Zs.-tól, egy csel után csatárunk a hosszú felső sarokba emelt. A győzelem megszerzéséért hajtott a csapat, a 80. percben Éles A. előtt nyílt gólszerzési lehetőség, lövését azonban a Dombóvár kapusa védte. 5 perccel a rendes játékidő vége felé egy vendég kontrát követően Varga T. lőtt kapura, a labda a felső lécről a kapunkba került. A hátralévő időben mindent megpróbáltunk az egyenlítésért, de sajnos újabb gólt nem sikerült szereznünk, így a két csapat közti különbség a tabellán 4 pontra csökkent.

A 3 kapura lövési kísérletükből két gólt szerző dombóváriak ellen továbbra sem megy csapatunknak, kissé furcsa azonban, hogy a mérkőzés játékvezetője már a harmadik egymás elleni mérkőzésünket vezeti, és mindegyiken 2-1-es Dombóvár győzelem születik...


Varga László: Jól kezdtük a mérkőzést, nagy iramot diktálva, védekezésre kényszerítettük riválisunkat, akik ebben az időszakban ritkán kerültek a kapunk elé. Több veszélyes támadást is vezettünk, illetve átlövésekkel próbáltuk feltörni a zárt védelmet, de nem sikerült gólt elérnünk. A második félidőben is támadólag léptünk fel, mentünk előre, de túl monoton, egysíkú volt a játékunk. Ötletesebb, kombinatívabb játék kellett volna, de így is megnyerhettük volna a mérkőzést, vagy legalább hozhattuk volna a számunkra még kedvező döntetlent, de a védekezésben elkövetett egyéni hibák és az elügyetlenkedett gólszerzési lehetőségek miatt vesztettünk egy nagyon fontos mérkőzésen. Egyéni teljesítményekben kell lényegesen többet nyújtani játékosainknak a hátralevő mérkőzéseken.