Mohácsi TE - BÓLYI SE 0-1 (0-0)
NB.III. Dráva csoport bajnoki mérkőzés
2005. március 13. - 14.30 óra
Mohács, 200 néző
Vezette: RÁCZ Béla (SÜVEGGYÁRTÓ Attila; KRICSKOVICS Ferenc)

Mohácsi TE   BÓLYI SE
1 Fischer Gábor         22 ANTAL Sándor      
4 Domokos Csaba         9 SUBA János      
8 Knézics Barna         2 TÓTH Balázs      
16 Dörnyei Gábor 72'       14 ÉLES András      
17 Scheppi Csaba         15 SCHNELL Bálint   36'  
18 Fischer Károly         3 LEIPOLD Péter      
11 Peterke András (C)         21 MORVAI Ferenc      
6 Nagy Ervin         7 FISCHER Norbert 80'    
5 Diósi Zsolt   33'     13 JAKSA Péter 57'    
10 Demeter Gábor         11 SZÍJAS Zsolt (C)      
9 Kollár Sándor         8 VÍGH Szabolcs      
 
1 Erdei Szabolcs         1 STETTNER Zoltán      
15 Bogos Zsolt         16 KELBERT Zoltán      
3 Dárdai László 72'       18 SCHNEIDER Viktor 57'    
2 Stang Péter         19 KÉSZ László 80'    
14 Kúcs Mihály         23 SÁGHY Balázs      
13 Keibl Krisztián                  
                     
VE NAGY Ervin   VE VARGA László


  Gólszerzők
0 - 1 ÉLES András 69'


Tóth T. betegség, Göller G. sárga lapok, Varga B. eltiltás miatt nem szerepelhetett az idénynyitón. A mérkőzésre a Mohács salakos pályáján került sor, az első félidő jórészt bólyi labdabirtoklással és fölénnyel telt. Sajnos ez a fölény meddőnek bizonyult, hisz igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítanunk a hazai kapu előtt, kevésszer vállalkoztunk lövésre, így a várva várt gólunk nem születhetett meg. A második játékrészben a szél inkabb a mohácsiakat támogatta, valamivel kiegyenlítettebb lett a játék, de a kapunkra nem jelentett veszélyt a hazai támadósor. Hetven percig kellett várni első tavaszi gólunkra, ekkor Szíjas Zs. lőtt egy szabadrúgást a kapu elé, amibe Schneider V. belecsúsztatott, a kapusról kipattanó labdát Éles A. fejelte a mohácsi kapuba. A bekapott gól után a vendéglátók kissé nagyobb elánnal támadtak, továbbra is eredménytelenül. A lefújás előtt Szíjas Zs. vezethette kapura a labdát a félpályától, a kapus mellett is elhúzott, de egy kissé kisodródott helyzetből a bal kapufát találta el.

A kötelező három pont megszerzését teljesítette a csapat, a körülményeket figyelembe véve ez volt a mérkőzésen a legfontosabb!

Varga László: Nem éppen NB-s bajnoki mérkőzésre alkalmas salakos edzőpályán megrendezett találkozón nem alakult ki folyamatos játék, inkább csak a küzdelem dominált. Nemigen tudtunk alkalmazkodni a talajhoz, ez főleg a támadójátékunkban mutatkozott meg, nagyon pontatlanul, sok hibával játszottunk. Védekezésben is voltak hibáink, ezek figyelmetlenségek és helyezkedési hibák voltak.
A körülményeket és jelen állapotunkat figyelembe véve a csapat így is dícséretet érdemel a nagyon értékes három pont megszerzéséért.