BÓLYI SE - Mohácsi TE 3-1 (1-1)
NB.III. Dráva csoport bajnoki mérkőzés
2004. augusztus 22. - 17.00 óra
Bóly, 300 néző
Vezette: WITTMANN János (RÁCZ Béla, SÜVEGGYÁRTÓ Attila)

BÓLYI SE   Mohácsi TE
22 ANTAL Sándor         1 Kraft Tamás      
2 TÓTH Balázs         3 Dárdai László      
5 VESSZŐ Tamás         8 Knézics Barna      
3 LEIPOLD Péter         17 Scheppi Csaba      
14 ÉLES András         7 Demeter Gábor      
20 TÓTH Tamás 65' 41'     11 Peterke András (C)      
21 MORVAI Ferenc 65'       13 Keibl Krisztián   14'  
17 GÖLLER Gábor (C)         6 Nagy Ervin      
7 FISCHER Norbert         10 Schipp Attila   57'  
10 VARGA Balázs         12 Männer Roland 75'    
8 VÍGH Szabolcs 82'       9 Kollár Sándor   55'  
 
1 STETTNER Zoltán         17 Fischer Gábor      
6 KOROSECZ Tamás 65'       5 Diósi Zsolt 75'    
11 SZÍJAS Zsolt 65'       15 Bogos Zsolt      
13 NAGY Balázs         18 Fischer Károly      
16 KELBERT Zoltán 82'                
18 SCHNEIDER Viktor                  
19 KÉSZ László                  
VE VARGA László   VE NAGY Ervin


  Gólszerzők
1 - 0 ÉLES András 21'
1 - 1 Demeter G. 45' +
2 - 1 ÉLES András 66'
3 - 1 VARGA Balázs 79'


Első bajnoki mérkőzésünkön egyértelműen a három bajnoki pont megszerzése volt csapatunk célja. Ennek megfelelően rögtön támadólag léptünk fel, a vendégek szinte csak a védekezéssel törődtek. Helyzeteket is kialakítottunk a Mohács kapuja előtt - köztük egy szinte 100 %-osat is - de a vezetést csak a 21. percben tudtuk megszerezni. Ekkor Fischer N. ívelt be egy jobb oldali szögletet, amiből a kapu előtti kavarodást követően Éles A. lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). Továbbra is csapatunk veszélyeztetett, már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de két nagyon nagy helyzetet is "sikerült" elpuskáznunk. Az első félidőben már a hosszabbításban jártunk, mikor a vendégcsapat első valamirevaló akciójából kiegyenlített Demeter révén (1-1).
A félidőben alapos "fejmosásban" részesült a csapat, ennek köszönhetően a második félidőben már sokkal komolyabban állt a csapat a mérkőzéshez. A vezető gólunk a mezőnyfölényünk ellenére nehezen akart megszületni, de szerencsére
Éles A. átvállalta a támadók helyett a gólszerzést, a 66. percben Varga B. átadásából volt ismét eredményes (2-1). Ettől kezdve már látható volt, hogy a mérkőzést megnyerjük, de ez megnyugtatóan csak a 79. percebn dőlt el véglegesen.
Tóth B. ívelt remekül
Varga B. elé, aki higgadtan lőtt a mohácsi kapuba. (3-1).

A vártnál kissé nehezebben szereztük meg a 3 bajnoki pontot a "szomszédvár" ellen, de mindig a kötelező győzelem a legnehezebb. A vendégek láthatóan nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy "elrontsák" a játékunkat, ez hosszú ideig sikerült is nekik, amihez a mi helyzetkihasználásunk is hozzájárult. Ha egy kicsit jobban koncentrálunk, már az első félidőben megnyugtató előnyt szerezhettünk volna. A második játékrészben beigazolódott, hogy melyik a jobb csapat, de a következő mérkőzéseken biztosan többet kell nyújtanunk a sikerhez.

Varga László: Közepes iramú és színvonalú mérkőzésen egy nagy akarattal, keményen, helyenként durván játszó ellenféllel szemben, csapatunk tudásához képest mérsékeltebb teljesítményt nyújtott. Rossz felfogásban, feltűnően lassan, körülményesen és pontatlanul játszva, gyengébb csapatjátékkal, de néhány játékosunk jobb egyéni teljesítményének köszönhetően - ha a vártnál kissé nehezebben is - de hozta a kötelező győzelmet, ami így is megérdemelt, és akár nagyobb arányú is lehetett volna.