2019. MÁRCIUS


A fiatalok jobban teljesítettek... (2019.03.31.)

A PEAC elleni hazai meccs mindkét korosztályunknak fontos volt a bajnokságban, ugyanis győzelmével az U16  csapat elléphetett a tabellán közvetlenül őt követő ellenfelétől, míg az U19-es gárdánk pontszámban utolérhette a bajnokesélyes pécsieket. Mindkét csapatunk fegyelmezetten és koncentráltan játszott, ami azt eredményezte, hogy 3-3 ponttal gazdagodtak a meccsük végén.


Serdülő csapatunk több nagy lehetőséget is kihasználatlanul hagyott, de egy remek szabadrúgás-góllal még a félidő előtt vezetést szerzett. A második játékrész elején Gyenis D. megduplázta saját, és egyben csapatunk góljainak számát. A meccs a 75. percben dőlt el, ekkor Schochter M. távoli lövése talált utat a kapuba. A lefújás előtt másodpercekben a vendégek szépítő találata nem befolyásolta a 3 pont sorsát.

BÓLYI SE U16 3 Gyenis D. (2); Scochter M.
PTE PEAC Pannon Ásvány 1 Csürke P.Az ifistáink közül két meghatározó játékosunk is hiányzott, Lukács M. egyetemi kötelezettsége, Hein E. pedig eltiltása miatt. Nagyon nehéz meccsre számítottunk, és ez be is igazolódott. Kiegyenlített küzdelem zajlott a játéktéren, mindkét csapat előtt adódott lehetőség, de gólt mi szereztünk Cikora Zs. révén, aki egy pontrúgást követően emelt a kapuba. A második félidőben hasonló volt a játék képe, sajnos Ormai Martint sérülés miatt le kellett cserélni. Martin jelenleg is kórházban van, mielőbbi felépülést kívánunk neki!  A 76. percben Pataky B. remekül eltalált lövésével megdupláztuk előnyünket, de 5 perc múlva szépíteni tudott a PEAC. Az utolsó 10 percben nagyon nyomott a vendégcsapat, de nagyot küzdve megtartottuk az előnyünket.

BÓLYI SE U19 2 Cikora Zs.; Pataky B.
PTE PEAC Pannon Ásvány 1 Bódis T.

* * * * *

Megalázó vereség Pécsett (2019.03.30.)

PTE PEAC Pannon Ásvány 9 Gelencsér B. (3); Grabarics M. (3);
Gelencsér P.; Lauer N.; Wieland Zs.
BÓLYI SE 1 Szabó Zs.

Húsz perc alatt két gólos előnyt szerzett a PEAC, majd a félidőig szerzett újabb találatával eldöntötték a meccset a hazaiak az első félórában két kényszerű cserét végrehajtó csapatunkkal szemben. A másoodik játékrészben teljesen széteső gárdánk megalázó verseéget szenvedett. A mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy bemutatkozott a felnőtt csapatban a 16 esztendős Beck Áron.

* * * * *
Egy sima, egy fordított (2019.03.24.)

A Pécsvárad utánpótlás csapatai látogattak ma Bólyba, az U16-os csapatuk toronymagasan, pontveszteség nélkül vezeti a bajnokságot, az U19-es gárdájuk viszont mögöttünk áll a tabellán.
Az U16 meccs egyértelmű favoritja volt, ennek megfelelően a mérkőzést nagy különbséggel meg is nyerték. Az első 60 percben mutatott teljesítményéért azonban a bólyi U16 csapat minden dicséretet megérdemel, addig ugyanis - helyenként szépen focizva - szorossá tudta tenni a meccset.
Az U19 mérkőzésen a listavezető pécsváradi felnőtt csapat két játékosa is erősítette ellenfelünket, akik a 10. percben egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. A gólon kívül nem sok helyzet adódott a szünetig. A második félidőt jól kezdtük, gyorsan egalizáltunk, majd egyre inkább mezőnyfölénybe kerültünk, több lehetőségünk adódott a gólszerzésre, mint riválisunknak. A lefújás előtt 10 perccel Lukács M. másodszor is betalált, ezzel itthon tartottuk a 3 bajnoki pontot.


BÓLYI SE U19 2 Lukács M. (2)
Pécsváradi SSE U19 1 Petrovics T.BÓLYI SE U16 2 Móhr M.; Dóra B.
Pécsváradi SSE U16 10 Ladányi P. (7); Dénes V. (2); Heil M.* * * * *

Reális eredmény született (2019.03.23.)

Pécsváradi SSE 3 Takács Á. (2); Szentes K.
BÓLYI SE 0 -

Az első félidőben játékban teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a listavezetőnek, de a szünet után a hazaiak érvényesítették a papírformát, és biztos győzelmet arattak.

* * * * *
Idény eleji forma, de győzelem (2019.03.21.)

Az U14 bajnokság tavaszi idénye is elkezdődött számunkra, rögtön rangadóval. A Pécsi Sportolda SE kérésére a meccset Bólyban játszották le a tabella első és második helyén álló két csapat. A mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, a második játékrészben sikerült mezőnyfölénybe kerülnünk, de a kapura nem igazán voltunk veszélyesek, de ez igaz ellenfelünkre is. A meccs végül 6 perccel a lefújás előtt dőlt el javunkra, egy jobb oldali beadás után Breitenstein B. fejelt gólt. A játék képe alapján egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet, de kis szerencsével megszereztük a 3 pontot, amivel nagy lépést tettünk a csoportgyőzelem felé.

Pécsi Sportolda SE U14 0 -
BÓLYI SE U14 1 Breitenstein B.

* * * * *

100 %-os hétvége (2019.03.17.)

BÓLYI SE 3 Szabó Zs. (2); Szeifert Z.
Lovászhetényi FC 2 Lehota B. (2)


A tabellán egy ponttal mögöttünk álló Lovászhetényt fogadtuk, és ezen a meccsen a legfontosabb az lett volna, hogy begyűjtsük a 3 pontot. Az első félidőt követően úgy tűnt, nem lesz ez probléma csapatunknak, ugyanis Szabó Zs. két találatával kétgólos előnyünknél térhettek pihenőre a csapatok. A második félidő azonban messze nem úgy alakult, ahogy arra a szünetben gondoltunk. A vendégek előbb szépítettek, majd a 20 perccel a meccs vége előtt egyenlítettek. Sőt a vezetést is megszerezhették volna, ha játékosuk nem ér bele a gólba tartó labdába, mert így lesállás miatt érvénytelen lett a találatuk. A lefújás előtt nem sokkal egy szögletet követően Szeifert Z. fejesével újra megszereztük a vezetést, és ez a találat egyben a győzelmet is jelentette csapatunknak. A legfontosabb célt, ha egy kis szerencsével is, sikerült teljesítenünk, a megszerzett 3 ponttal egy helyet sikerült előrébb lépnünk.
* * * * *

Győzelemmel rajtolt az U16 és az U19 is (2019.03.16.)


Megkezdték szereplésüket utánpótlás csapataink is, Lovászhetényben mindkét gárdánk győzelmi eséllyel lépett pályára, és ezúttal érvényesítettük a papírformát.
Mindkét meccsen a legnagyobb nehézséget a pálya talaja és a szinte viharosan fújó szél okozta, ennek ellenére nem igazán volt kétséges, hogy melyik csapat fogja győztesen elhagyni a pályát. Az U16 meccsen a félidő még döntetlen állással zárult, de a második 45 percben – dombnak lefelé – hoztuk a meccset. Csakúgy mint az U19, akik szintén 4 gólt szerezve, de kapott gól nélkül gyűjtötték be a 3 pontot. A jövő vasárnap már nehezebb feladat elé néznek csapataink, akkor a Pécsváradot fogadjuk.

Lovászhetényi FC U19 0 -
BÓLYI SE U19 4 Lukács M.; Halmai G. (2, egyet 11-esből); Beck N.Lovászhetényi FC U16 1 Ortlieb M.
BÓLYI SE U16 4 Schochter M. (2); Móhr M. (2)


* * * * *


Jobb volt a Vasút (2019.03.09.)

PVSK 4 Réfi E.; Ndjodo E. (2); Sziládi R.
BÓLYI SE 0 -

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a kapuk nem forogtak igazán veszélyben, és ebben a játékrészben nem esett gól a meccsen. A második félidő elején 2 perc alatt eldöntötte a három pont sorsát a hazai csapat, amikor kétgólos előnyre tettek szert az 54. és 56. percben. A helyzeteivel jól sáfárkodó Vasút az utolsó negyedórában elért újabb két találattal megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott.

* * * * *