2018. JÚLIUS


Három edzőmeccsen már túl vagyunk (2018.07.28.)

A múlt szombati, Babarc elleni meccsel nyitottuk a felkészülési mérkőzéseink sorát, melyen már a félidőig 5 gólt szereztünk. A második játékrészben újabb 4 találatot értünk el. Sok új arcot láthattak a kilátogató szurkolók. A szerdai ellenfelünk már messze nem ígérkezett ilyen könnyűnek, sőt…  A Kozármisleny NB.III-as csapata ellen a tisztes helytállás lehetett a célunk, amit a vezetőedző, és a mérkőzést megtekintő szurkolók szerint is sikerült teljesíteni, annak ellenére, hogy 6-0-s hazai győzelem állt az eredményjelző táblán a lefújáskor. Az első játékrészben egészen a 43. percig őriztük mag a góltól a kapunkat, mindössze egy gólos mislenyi előnnyel mentek pihenőre a csapatok. A második félidőben már jobban érvényesült az osztálykülönbség, így a különbség egyre nagyobb lett, de erre számítottunk is.
A vezetőedző több, nagyobb játékerőt képviselő ellenféllel kötött le mérkőzéseket a felkészülés ideje alatt, hisz ilyen csapatok ellen lehet igazán felmérni, hol tart a gárda a felkészülésben, illetve ezeken lehet még jobban fejlődni.
Ezek közé a csapatok közé tartozik mai ellenfelünk a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19 korosztályú csapata is, akik a mérkőzésen végig domináltak és 5-2-re legyőzték csapatunkat.
A jövő héten három előkészületi meccset is játszunk, ellenfeleink kérésére valamennyin vendégként szerepelünk, sorrendben az NB.III-as PMFC, a Megyei II. osztályú Nagykozár, majd a szintén NB.III-as Szentlőrinc  fogadja csapatunkat.

* * * * *
Lezajlott a XVIII. Eurocamp (2018.07.28.)

A Franciaországban, Hucqueliers-ben megrendezett U13 tornán hat csapat vett részt. A csoportok sorsolásakor kiderült, hogy a Csernátonnal és a Fruges-zsel kerültünk egy hármasba, ahol minden csapat kétszer mérkőzött aktuális ellenfelével. A rendkívül kiegyenlített mezőnyben sajnos a csoportmeccseken nem igazán állt mellénk a szerencse, két döntetlen és két vereség volt a mérlegünk, és így az 5-6. helyért játszhattunk vasárnap. A helyosztón a Negyed gárdája ellen játszottunk 2 mérkőzést, mindkét meccset magabiztosan, 3-1-re megnyertük, így végül az 5. helyen zártuk a tornát. A döntőt két csoportellenfelünk vívta, és a Csernáton 2-0-s sikerével elnyerte a győztesnek járó trófeát.
A Fair Play trófeát a Bóly csapata nyerte el versenyen!
A futball mellett rengeteg egyé program is tarkította az Eurocampot, melyről a kis focistáink életre szóló élményekkel tértek haza. Eldőlt, hogy a következő tornát a jövőre 100 éves fennállását ünneplő bólyi csapat rendezi meg,
2019. júliusában.

* * * * *

Szombaton már edzőmeccs lesz (2018.07.17.)

Hétfőn megkezdte felkészülését csapatunk, sok új játékossal a soraiban. Várhatóan 4-5 labdarúgó távozik a tavalyi keretből, és nagyobb lesz az érkezők száma. Az U19 csapatból több játékos is bekapcsolódott a felnőtt csapat felkészülésébe, ők is játéklehetőséghez jutnak az edzőmeccseken. Az új játékosainkat az átigazolásuk megtörténte után mutatjuk be. Szombaton 10:00 órai kezdettel már lejátssza első felkészülési meccsét is csapatunk, hazai pályán a Babarc lesz az ellenfelünk. Jövő szerdán Kozármislenybe látogatunk, ahol a megerősödött NB.III-as csapattal játsszunk.

* * * * *

Hamarosan indul a felkészülés (2018.07.07.)

A felnőtt csapat július 16-án, hétfőn kezdi meg a felkészülést az új bajnoki évadra. A szakmai stábot továbbra is Bolboaca Augustin vezeti, akinek a munkáját Szíjas Zsolt edző, Barna András kapusedző és Berki Zsolt masszőr segíti.
A keretben jelentős mozgásra kerül sor, erről hamarosan külön posztban számolunk be.
Az első felkészülési meccsünkre a tervek szerint július 21-én 10:00 órai kezdettel kerül sor, ekkor a
Babarci SE csapatát fogadjuk. Játsszunk még a Kozármisleny, a Kaposvár U19, Nagykozár és a Szentlőrinc csapatával is.

* * * * *

Irány Franciaország (2018.07.07.)

Július 18-án Franciaországba, Hucquliers-be utazik U13-as csapatunk. Az immár 18. alkalommal megrendezendő Eurocamp nemzetközi U13 labdarúgó tornán ezúttal hat csapat vesz részt, három francia csapat (Hucqueliers; Bourthes; Fruges) mellett Csernáton, Negyed és természetesen Bóly csapatai mérkőznek meg egymással, 21-én és 22-én.
A foci mellett egyéb programok is várják a résztvevőket, melyen egyesületünk közel 50 fős küldöttséggel vesz részt.* * * * *